Rukometašice Gyora klupske prvakinje Evrope

Konačno titula u Mađarskoj

Rukometašice Gyora klupske prvakinje Evrope

A. Beganović

Rukometašice mađarskog Gyora su nove klupske prvakinje Evrope. Naime, nakon što su u prvom susretu finala u Norveškoj sa 24:21 savladale Larvik, danas su na domaćem terenu slavile sa 23:22, te su tako u svom trećem finalu u Ligi prvakinja uspjele stići do trijumfa.

Rukometašice Gyora su sjajno otvorile susret, dominirale su u prvom poluvremenu, pa su na odmor otišle sa zalihom od pet golova (13:8).

I u drugom dijelu domaće su konstantno držale prednost, s tim što su gošće pred sami kraj stigle do izjednačenje (22:22), no nekih 20-ak sekundi prije kraja Anita Gorbicz je iz sedmerca pogodila za trijumf Gyora.

Najefikasnije u redovima novih prvakinja Evrope bile su Radičević i Loke sa po pet pogodaka, dok su kod Larvika najefikasnije bile Mork sa pet, te Hammerseng sa četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti