Rukometašice Lokomotive juniorske prvakinje BiH

Rukometašice Lokomotive juniorske prvakinje BiH

Proteklog vikenda u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu održana je završnica ženskog juniorskog prvenstva Bosne i Hercegovine u rukometu. 

Uvjerljivo najbolja ekipa bila je Lokomotiva iz Mostara, koja je u finalnom susretu bila bolja od rukometašica bugojanske Iskre. 

Treće mjesto osvojile su mlade rukometašice HŽRK "Katarina" iz Mostara, koje su u borbi za brončana odličja svladale ekipu ŽRK "Knežopoljka". 

Najboljom igračicom turnira proglašena je Maja Knezović iz Lokomotive. Najbolja vratarka bila je Zorana Jurčević iz bugojanske Iskre, dok je pehar za najboljeg strijelca turnira pripao igračici ŽRK "5 plus Vitez", Dajani Bošatlić. 

Na završnici su nastupile su juniorke ŽRK "Hrasnica" (Hrasnica), HŽRK "Katarina" (Mostar) , ŽRK "Iskra" (Bugojno) , ŽRK "Lokomotiva" (Mostar), ŽRK "Knežopoljka" ( K. Dubica) , ŽRK "Delminium" (Tomislavgrad) i ŽRK "5 Plus Vitez" (Vitez).

"Vjerujem da smo opravdali povjerenje koje nam je ukazano kada smo izabrani za domaćina završnice prvenstva. U izniomno jakoj konkurenciji mi smo osvojili peto mjesto, što je za naš klub veliki uspjeh. Čestitam najuspješnijim ekipama i pojedincima", rekao je za Fenu Kristijan Blaž, trener ŽRK "5 Plus Vitez".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.