Rukometašice Zrinjskog u četvrtfinalu Challenge kupa

Pirova pobjeda Kumanova

Rukometašice Zrinjskog u četvrtfinalu Challenge kupa

Rukometašice Zrinjskog ostvarile su večeras najveći uspjeh u istoriji ženskog bh. rukometa. Mostarke su u dva susreta osmine finala Challenge kupa bile uspješnije od makedonskog Kumanova te tako izborile plasman među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju.

Nakon jučašnjeg trijumfa rezultatom 30:18, Zrinjski je danas poražen sa Pirovih 31:29. Tim Kumanova je sredinom prvog dijela imala vodstvo od 7:6, ali su domaće igračice uspjele preokrenuti i na odmor otići sa vodstvom - 17:15.

Nastavak susreta bolje su otvorile gošće koje su u 38. minutI imale prednost od 22:19. To je bio znak za trenericu Anu Papak da na parket pošalje najbolje rukometašice koje se nisu mnogo namučile da preokrenu rezultat u svoju korist. 

U 45. minutu rezultat je glasio 24:23, a devet minuta kasnije 27:25. Ipak, u završnici je došlo do malog opuštanja što su Makedonke znalački iskoristile i na kraju se trijumfom oprostile od Challenge kupa.

Najefikasnija igračica Zrinjskog bila je Andrea Prusina sa sedam pogodaka, Ana Vrančić je postigla šest, dok je u timu Kumanova Aleksandra Borizovska uspjela poentirati u osam navrata, a Monika Ristovska u sedam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.