Rukometna Bundesliga u krizi

Toyota napušta rukometnu Bundesligu?

Rukometna Bundesliga u krizi

Edmir Škorić
Teme:

Rukometnoj Bundesligi Njemačke (HBL) prijeti mogući kraj saradnje s glavnim sponzorom Toyotom, a samim tim i milionski gubici.

"Istina je da daljna saradnja s Toyotom trenutno nije podržana", rekao je HBL-ov generalni direktor Frank Bohmann za Sport Bild.

Japanska automobilska kompanija trebala bi se, navodno, povući u junu naredne godine nakon što istekne tekući ugovor, koji je potpisan prije četiri godine. Tako bi HBL izgubio 2,3 miliona eura po sezoni. Toyota je spremna plaćati tek 300.000 do 500.000 eura po sezoni.

"Ipak se nadam da ćemo nastaviti naše dobro partnerstvo", dodao je Bohmann, koji će eventualne alternative za Toyotu potražiti najkasnije u februaru 2012. godine.

Bohmann vjeruje da je jak nacionalni tim presudnog značaja za domaću ligu kod potražnje za novim sponzorima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.