Rukometni Zmajevi bolji od Crnogoraca

U prijateljskom susretu

Rukometni Zmajevi bolji od Crnogoraca

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu odigranom na Mojmilu savladala je Crnu Goru (33:32).

Izabranici Dragana Markovića u prijateljskom susretu danas su bili bolji od Crne Gore.

Naši rukometaši bolje su otvorili susret i poveli su sa 7:2, no Crnogorci se nisu predavali i uspjeli su se vratiti, a u jednom trenutku su imali i prednost.

Međutim, rukometni Zmajevi su ipak na kraju stigli do zaslužene pobjede. Treba istaći da su oba serlektora priluku pružili svim igračima.

Podsjetimo, u petak će naš nacionalni tim snage odmjeriti sa Italijom, dok će sutra Crna Gora igrati sa istim protivnikom.

Bosna i Hercegovina – Crna Gora 33:32 (15:15)

Sarajevo – Dvorana: “Mojmilo”. Gledalaca: oko 700. Sudije: Šabić i Kamberović (Bosna i Hercegovina). Sedmerci: Bosna i Hercegovina 4 (3), Crna Gora 5 (5). Isključenja: Bosna i Hercegovina 4, Crna Gora 6 minuta.

Bosna i Hercegovina: Grahovac, Vražalić 5, Doborac 2, Velić 2, Panić, Kukrika, Stojanović, Terzić 1, Toromanović 6, Karačić 2, Prce 7, Vranješ, Mikić 6, Džono 1, Delić 1, Tahirović.

Crna Gora: Mijatović (11 odbrana i sedmerac), Rajković (tri odbrane), Pešić, M. Pejović 1, Milašević 2, Melić, Mrvaljević 6 (5), I. Marković 1, Grbović 1, Ž. Pejović 1, Majić 1, Ševaljević 5, Perišić, Roganović 10, M. Lasica 3, G. Lasica 1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.