Rukometni Zmajevi na 28. mjestu

EHF objavio listu

Rukometni Zmajevi na 28. mjestu

A. Beganović

Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je listu najboljih evropskih reprezentacija. Na vodećem mjestu je Danska sa 416 bodova, dok je naš na cionalni tim 28. sa 72 boda.

Rang lista je bazirana na rezultatima kvalifikacija i završnih turnira tri posljednja velika takmičenja (EP - Austrija i Srbija, te SP - Švedska).

Rukometni Zmajevi ni na jedan završni turnir nisu se plasirali, a u kvalifikacijama su zaradili 72 boda.

Odmah iza vodeće Danske plasirana je Hrvatska sa 384 boda, a toliko ima i trećeplasirana Francuska. Na 7. mjestu nalazi se Srbija sa 268 bodova, dok je naš protivnik u baražu za Svjetsko prvenstvo, reprezentacija Njemačke, osmoplasirana sa 232 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.