Rukometni Zmajevi složni: Osvjetlati obraz u nedjelju!

Uzvrat protiv Njemačke u Zetri

Rukometni Zmajevi složni: Osvjetlati obraz u nedjelju!

Edmir Škorić

U hotelu Sarajevo održana je press konferencija uoči uzvratne utakmice baraža za odlazak na SP 2013. godine između rukometaša BiH i Njemačke.

Podsjećamo da su Nijemci u Stuttgartu u prvom susretu slavili s 12 golova razlike (36:24), ali se u našem taboru nadaju da će popraviti utisak u nedjelju u Zetri. 

 

"Mislim da je jedan dio medija korektno izvještavao, postoji jedan drugi koji je izvještava dosta nekorektno. Razočaran sam da neko podcjenjuje odlazak u baraž i jednu historijsku utakmicu protiv Grčke. U Solunu smo vodili sedam razlike i proživjeli sudijsku kandonadu", kazao je selektor Dragan Marković i nastavio: 

 

"Odigrali smo najlošije prvo poluvrijeme odkad sam ja selektor. Bilo bi lijepo da se spomene i nekorektno suđenje dva suca. U drugom poluvremenu nisu nam dozvolili da se vratimo. Lijepo bi bilo da neko upita prije toga, pa da razgovaramo nasamo i napravimo jednu analizu. Nedopustivo je da dozvoljavamo sebi da analiziramo jednu utakmicu kao da se radi o nekom lokalnom klubu kojeg ja ne volim", ističe Marković.

 

"Lijepo je pročitati njemačke medije. Nama u ovom trenutku je teško pao poraz, imam određenih problema sa sitnim povredama. Ne dozvoljavam ikome da potcijeni naše protivnike u pripremama. Italija, koja je nas izbacila, nije tako mala. Moji momci nakon jednog crnog perioda rukometne reprezentacije uspjeli su se vratiti i doći do baraža i utakmice sa velikom Njemačkom. Uz vašu podršku u budućnosti ćemo lakše doći do rezultata".

 

".Imamo sedam puta pasivno, sedam puta korake, oni nijednom... Po mojoj računici to je jedno pet-šest golova više što bi bila druga priča u Zetri. Uz normalno suđenje možemo osvjetlati obraz, želimo pobijediti bilo kako. Ako izgubimo, neće biti tragedija", za kraj je rekao Marković.

 

"Svjesni smo da smo podbacili u toj prvoj utakmici, odigrali loše i kolektivno i individualno. Preostaje nam da osvjetlamo obraz i da se odužimo jednom dobrom utakmicom. Mislim da možemo pobijediti Nijemce i 12 razlike nije realan odmjer snaga. Nismo odradili svoje, oni su svoje šanse odradili, imali su suci neodređen kriterij prema nama. No, šta je tu je, u nedjelju idemo da pobijedimo", istakao je reprezentativac Muhamed Toromanović.

 

"Bez obzira na težak poraz, nama je i ova utakmica jednako bitna, kao i prva. Želimo pokazati da više vrijedimo. Bilo bi lijepo da dvorana bude ispunjena u što većem broju, nastojat ćemo pobijediti i da osvjetlamo obraz", kazao je Faruk Vražalić, naš reprezentativac koji je Njemačkoj postigao sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.