Rukovodstvo tima u Londonu: Benitez preuzima Napoli?

Pregovori počeli

Rukovodstvo tima u Londonu: Benitez preuzima Napoli?

Midhat Šljivak

Španski stručnjak, Rafael Benitez, od naredne sezone bi mogao preuzeti ekipu Napolija.

Prema navodima Sky Sportsa, rukovodstvo Napolija na čelu sa direktorom Ricardom Bigonom, nalazi se u Londonu gdje pregovaraju sa Rafaelom Benitezom oko preuzimanja viceprvaka Italije.

Aktuelni trener tima iz Napulja, Walter Mazzarri, najavio je nakon sinoćnje utakmice sa Romom, kako neće produžiti ugovor sa ekipom, a rukovodstvo Napolija je odmah reagovalo, te su otputovali u London, gdje su Benitezu ponudili potpis dvogodišnjeg ugovora.

Očekuje se da će Španac pristati na ponudu Napolija, jer u Chelseaju ne računaju na njegove usluge u narednoj sezoni iako je vodio tim do osvajanja Evropske lige. U toku dana bi trebalo biti poznato više informacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.