Rummenigge: Pep nije izabrao Bayern zbog novca

"Guardiola već odavno uči njemački"

Rummenigge: Pep nije izabrao Bayern zbog novca

A. Haznadarević

Pepa Guardiolu je privukao Bayernov imidž, a ne novac, izjavio je danas izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Guardiola, koji je već počeo učiti njemački jezik, za sada će ostati u New Yorku da ne bi ometao svoj budući tim i aktuelnog trenera Juppa Heynckesa. Španac je s četvorostrukim prvakom Evrope potpisao trogodišnji ugovor.  

 

"Novac nije ono što Guardiola traži. Vidjeli smo da mu se sviđa način rada u Bayernu i vjerujemo da će se uklopiti u sistem kluba'', izjavio je Rummenigge. 

 

Bivšeg trenera Barcelone, koji je za četiri godine rada u katalonskom klubu osvojio 14 titula, tražili su mnogi evropski velikani. On je ipak izabrao Bayern u koji će doći s dvojicom pomoćnika.

 

"Ostat će u New Yorku gdje uči njemački, jer kada dođe u München želi biti spreman na način da sve teče glatko. Također ne želi ometati rad Juppa Heynckesa. Drago nam je što je odabrao Bayern. Njegova ličnost i karizma je velika stvar za njemački fudbal'', dodao je Rummenigge.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Bayern se u ovoj sezoni bori za trofeje u tri takmičenja. Trenutno su prvoplasirana ekipa njemačkog prvenstva s devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Bayer Leverkusen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti