Rummenigge potvrdio: Robben također dobija novi ugovor

Holanđanin ostaje u Bayernu

Rummenigge potvrdio: Robben također dobija novi ugovor

Njemački mediji danas su objavili da je Franck Ribery produžio ugovor sa Bayernom na dodatnih godinu dana.

Ista sudbina čini se da čeka i Arjena Robbena kojem aktuelni ugovor također ističe na kraju sezone. Direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge poručio je da će Robben sačekati do Božića, ali da ne vidi razlog da do dogovora ne dođe.

"Mi smo razgovarali i sa Robbenom oko produženja ugovora. On želi sačekati do Božića, ali za sada ništa ne ukazuje da se nećemo dogovoriti oko produženja na dodatnih godinu dana. Mislim da ćemo sve uspješno završiti", rekao je Rummenigge.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo da je Robben u Bayern stigao 2009. godine iz Real Madrida te da je godinama unazad jedan od najboljih fudbalera ovog kluba.

Ove sezone, uprkos problemama sa povredama, odigrao je deset mečeva u Bundesligi i Ligi šampiona te je potigao četiri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi