Rummenigge potvrdio: Schweinsteiger je u Unitedu!

Sve je gotovo

Rummenigge potvrdio: Schweinsteiger je u Unitedu!

Edmir Škorić

Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge potvrdio je transfer Bastiana Schweinsteigera u Manchester United.

Schweinsteiger je prihvatio da potpiše trogodišnji ugovor s Unitedoem vrijedan 30 miliona eura, a Bayern bi na ime obeštećenja trebao da zaradi 20 miliona eura.

Ove inforamcije objavio je njemački Bild, čime su, čini se, završile glasine oko budućnosti njemačkog reprezentativca. Potvrdio je sve i Bayernov prvi čovjek.

Na današnjem predstavljanju Bayernove nove momčadi nije bilo iskusnog krilnog nogometaša i to je bio više nego jasan znak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Schweinsteiger je u Bayernu proveo 13 godina, te je odigrao 342 utakmice uz 45 datih golova. Za sastav njemačke reprezentacije upisao je 111 nastupa i postigao 23 pogotka.

S Bavarcima je osvojio apsolutno sve - osam naslova Bundeslige, jednom Ligu prvaka, dva puta Liga kup Njemačke, šest puta DFB Pokal, evropski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo, a s Njemačkom je bio prvak svijeta 2014. godine. Bio je 2010. godine u najboljem timu Svjetskog prvenstva i nogometaš godine u Njemačkoj tri godine kasnije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.