Rumuni dobili pojačanje u kvalifikacijama za Eurobasket

Rumuni dobili pojačanje u kvalifikacijama za Eurobasket

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Rumunije koja se nalazi zajedno sa našom reprezentacijom u kvalifikacionoj grupi za odlazak na Eurobasket u Sloveniji, dobila je pojačanje na poziciji organizatora igre.

Novi član reprezentacije Rumunije je američki playmaker Jacob Pullen, koji je u prošloj sezoni nastupao za italijanskku ekipu Angelico Biella. Pullen je imao odličnu sezonu iza sebe postižući prosječno 16 poena uz 3,3 asistencije u prosjeku.

Interesantna je činjenica da je Pullen bio u širem izboru za naturalizovanog košarkaša u našoj reprezentaciji, no do dogovora sa našim savezom nije došlo, zbog prevelikih novčanih zahtjeva koje je 23-godišnji Amerikanac zahtjevao.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.