Rumuni pokucali na vrata Sarajeva, ali dobili negativan odgovor

Željeli Kuzmanovića

Rumuni pokucali na vrata Sarajeva, ali dobili negativan odgovor

E. Škorić

Zimski prelazni rok je izuzetno zanimljiv kada su u pitanju premijerligaški klubovi.

Bh. klubovi svakog janaura dovedu nekoliko igrača, a bordo tim je ove zime također angažovao nekoliko pojačanja. Mada, dosta je i upita za igrače Sarajeva s druge strane, a jedan od onih koji ima ponuda je Mićo Kuzmanović.

Za mladog bh. reprezentativca zanimao se rumunski Botosani, koji je čak i ponudio određene uslove, ali je tim s Koševa odbio da pusti Kuzmanovića, koji će i u nastavku sezone biti na raspolaganju Husrefu Musemiću.

Rumunski portal Fanatik.ro je objavio kako je Botosani prije sedam dana poslao službenu ponudu za 21-godišnjeg napadača, ali nije otkriven iznos. Kuzmanović je od ljeta član Sarajeva, a Botosani mu je nudio oko 3.500 eura mjesečnu platu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Spomenuti izvor tvrdi da su šanse da Kuzmanović pređe u Botosani male, a tržišna vrijednost ovog nogometaša po Transfermarktu iznosi 400.000 eura.

U tekućoj sezoni Kuzmanović je upisao 14 nastupa za Sarajevo i postigao je jedan gol uz dvije asistencije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi