Rumuni se dive Koljiću
Foto: Universitatea Craiova

Naš napadač briljira u Craiovi

Rumuni se dive Koljiću

Elvir Koljić svojim igrama u dresu Craiove oduševljava javnost u Rumuniji.

Nakon što je veliki dio sezone propustio zbog povrede, Koljić je ponovo počeo rešetati mreže i s pravom trenutno nosi epitet jednog od najboljih napadača u tamošnjem fudbalu.

U doigravanju za prvaka Koljić je na posljednje tri utakmice uspio da postigne čak četiri pogotka, a na to imun nije ostao ni proslavljeni igrač Craiove Gheorghe "Gica" Craioveanu koji je veliki dio karijere proveo u LaLigi.

"Vjerujem u ovaj tim. S Koljićem, napadačem kakvog rumunski fudbal nije imao još od Camatarua, mislim da je normalno nadati se naslovu prvaka. Imamo sve što je potrebno", kazao je Craioveanu.

A Camataru kojeg spominje Craioveanu, za one koji ne znaju, igrao je osamdesetih godina i sa 198 golova je drugi strijelac rumunske lige svih vremena. Francuski časopis Onze ga 1983. bio uvrstio i među deset najboljih napadača u Evropi.

Usporedba s njim dovoljno govori kakav je utisak Koljić ostavio na Rumune.

Top Komentari

GMOkokoshka
Ma Koljic je odlucan igrac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti