Rumuni uništili i zadnju nadu za SP

Kvalifikacije za SP

Rumuni uništili i zadnju nadu za SP

Edmir Škorić

Rukometna reprezentacija BiH danas je poražena u Finskoj od Rumunije u odlučujućem kvalifikacionom susretu za odlazak na SP 2011. godine. Rumuni su na kraju slavili rezultatom 29:26, prije svega zahvaljujući izvrsnom golmanu Popescu.

Naši rukometaši nisu uspjeli ostvariti i treću pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Nažalost, danas je propao još jedan san da se konačno plasiramo na neku veću rukometnu smotru. Poslije pobjeda nad domaćinom Finskom i Velikom Britanijom, čini se da je selekcija Rumunije bila prevelik zalogaj za izabranike Vojislava Rađe.

Iako smo u Finskoj svih 60 minuta imali podršku, jednostavno nismo bili dovoljno koncetrirani, dok su Rumuni imali raspoloženog Popescua na golu, koji je uspio sakupiti 19 odbrana.

Jedino vodstvo koje smo imali bilo je zapravo onih 1:0 na otvaranju utakmice. Rumuni su prednost od dva-tri gola održavali tokom čitave utakmice, iako smo u posljednjih deset minuta dolazili i do izjednačenja. Minut prije kraja golom Damira Doborca smanjili smo na dva gola prednosti i činilo se kako ima nade, ali su Rumuni u narednom napadu pogodili i tako završili priču.

Na ruku nam nisu išle ni sudijske odluke Španaca, koji su sedam puta isključivali naše igrače, tri puta Rumune. Najefikasniji u našim redovima bio je iskusni Prce sa šest golova, jedan manje postigao je Adnan Jaškić, četiri gola postigao je Damir Doborac, Stojanović i Terzić po tri, Toromanović dva...

Grupa B:
1. kolo
Rumunija - Velika Britanija 36:27 (23:11)
Bosna i Hercegovina - Finska 30:28 (17:13)

2. kolo:
BiH - Velika Britanija 44:19 (17:12)
Finska - Rumunija 23-32

3. kolo:
Finska - Velika Britanija (13.30)
BiH - Rumunija 26:29

Tabela:
1. Rumunija 3 3 0 0 77:76 6
2. BiH 3 2 0 1 100:75 4
3. Finska 2 0 0 2 51:62 0
4. Velika Britanija 2 0 0 2 46:80 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.