Rumunija bez pobjede u Mađarskoj
Osrednje izdanje Rumunije

Na Panon Kupu u Mađarskoj

Rumunija bez pobjede u Mađarskoj

M. Maksimović

Rukometna reprezentacija Srbije je osvojila Panon kup u Mađarskoj pobjedivši u posljednjem susretu Tunis 34:24. Predhodno su izabranici Seada Hasanefendića bili bolje od Mađarske 30:25 odnosno Rumunije 40:32.

Za nas je svakako najzanimljiviji bio nastup selekcije Rumunije koja bi trebala biti glavni konkurent reprezentacije BiH na kvalifikacijskom turniru u Finskoj sljedeće godine. Rumunija je na turniru u Mađarskoj upisala dva poraza uz jedan remi.
U prvom kolu je Srbija bila ubjedljiva 40:32, nakon čega je duel sa Tunisom završio bez pobjednika. U posljednjem susretu Mađarska je kao domaćin bila bolja 31:28. Prema kalendaru Rukometnog saveza Rumunije, muška rukometna reprezentacija će do kraja godine odigrati dvije utakmice protiv Makedonije, kao domaćin 20. i 21. decembra dok će na kraju godine učestvovati na turniru u Makedoniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.