Rumunija potpuno nadigrala Hrvatsku i upisala visoku pobjedu
Igrači Hrvatske su danas jako loše odigrali u odbrani

Loš start za izabranike Nenada Gračana

Rumunija potpuno nadigrala Hrvatsku i upisala visoku pobjedu

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometna reprezentacija Hrvatske do 21 godine porazom je otvorila nastup na Evropskom prvenstvu.

Selekcija koju sa klupe predvodi Nenad Gračan je poražena od Rumunije rezultatom 4:1.

Rumuni su puno bolje otvorili utakmicu i već u 4. minuti imali prvu bolju priliku da postignu gol, ali je šut Puscasa sjajno odbranio golman Posavec.

Ipak, Rumunija je do vodstva stigla u 11. minuti kada je igrač reprezentacije Hrvatske rukom igrao u svom šesnaestercu, a sudija je dosudio penal.

Siguran sa bijele tačke je bio George Puscas za 1:0. Smao tri minute kasnije Rumunija je stigla i do drugog gola kada je Ianis Hagi iskoristio loše istrčavanje golmana Hrvatske te je postigao gol.

Hrvatska je već u 18. minuti uspjela smanjiti nakon što je jedan igrač Rumunije poklonio loptu igračima Hrvatske, a Nikola Vlašić je postigao gol za 2:1.

Nakon toga je Rumunija ponovo dominirala na terenu, ali se rezultat do poluvremena nije mijenjao.

I u nastavku su Rumuni nastavili sa dobrom igrom, a u 66. minuti su stigli i do 3:1 nakon što je igrač Hrvatske napravio veeliku grešku, a Tudor Baluta je postigao gol.

Konačni udarac reprezentaciji Hrvatske je zadao Adrian Petre koji je postigao gol za 4:1 u 94. minuti.

U drugoj utakmici ove grupe večeras od 21 sat se sastaju Engleska i Francuska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi