Rumunskom klubu zbog bivšeg reprezentativca BiH prijeti sunovrat

Ostali mu dužni novca

Rumunskom klubu zbog bivšeg reprezentativca BiH prijeti sunovrat

Rumunski Pandurii mogao bi zbog bh. fudbalera Gordana Bunoze završiti u nižem rangu.

Za ovaj klub nekadašnji reprezentativac BiH je nastupao u razdoblju od 2016. do 2017. godine, a napustio ga je zbog neizvršavanja ugovornih obaveza, što bi sada Pandurii moglo debelo koštati.

Mediji u Rumuniji objavili su kako je Bunoza u međuvremenu cijeli slučaj prijavio FIFA-i, koja sada insistira da mu se izmire zaostala dugovanja ili će se u suprotnom Pandurii suuočiti s oduzimanjem devet bodova. Kako se danas u drugom rangu Pandurii nalazi pri dnu tabele, takav scenarij bi značio ujedno i ispadadanje u 3. ligu.

Da je situacija haotična potvrdio je i predsjednik ovog nekadašnjeg vicešampiona Rumunije, koji se nada kako će se s Bunozom potići dogovor, barem oko odgode plaćanja, kako Pandurii ne bi doživio potpuni raspad.

Osim Bunozi, novac se duguje i srbijanskom internacionalcu Nikoli Vasiljeviću.

Kada je u pitanju Bunoza, vrijedi podsjetiti da je ovaj fudbaler za vrijeme ere Safeta Sušića jedne prilike pozivan i u nacionalni tim. Danas igra uspješno u Južnoj Koreji za Incheon United.

Top Komentari

Jadnimi
Dali je Pandurii dobio licencu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi