Runić karijeru nastavlja u Grčkoj

Mladi Banjalučanin pronašao angažman

Runić karijeru nastavlja u Grčkoj

Nebojša Runić (23) konačno je pronašao novi klub.

Bivši fudbaler banjalučkog Borca karijeru nastavlja u Grčkoj, i to u ekipi A.O. Xania. Mladi štoper potpisao je jednogodišnji ugovor sa grčkim drugoligašem.

"Tražio sam klub u kojem ću imati pristojnu minutažu i u kojem će moći da napredujem nakon povrede. Iza mene je jedan težak period, ali se nadam da ću u nadolazećoj sezoni pokazati svoj kvalitet i da ću se dobrim igrama učvrstiti u prvoj postavi", rekao je Runić za SportSport.ba.

Runić je svoje prve fudbalske korake napravio u FK Borac, a za prvi tim debitovao je 2011. godine. U ekipi sa Gradskog stadiona proveo je pet sezona, nakon čega se odlučio za inostrani angažman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi