Runić napustio Xaniju

Bivši igrač Borca mijenja sredinu

Runić napustio Xaniju

Nebojša Runić više nije član grčkog drugoligaša Xanije.

24-godišnji štoper je sa upravom kluba dogovorio sporazumni raskid ugovora i trenutno je u potrazi za novom sredinom.

"Odlazim jer je klub upao u finansijsku krizu, ali i još neki detalji uticali su na moju odluku. Trener koji me doveo u Grčku je dao ostavku, a klub napušta još nekoliko ključnih igrača", rekao je Runić za SportSport.ba 

Mladi Banjalučanin u Xaniji se zadržao svega tri mjeseca.

"Odigrao sam 12 utakmica, od toga dvije u prvenstvu. Zadovoljan sam onim što sam pokazao za ovo kratko vrijeme. Vjerujem da ću uskoro pronaći mnogo bolji angažman", rekao je Runić te dodao:

"U kontaktu sam sa timovima iz Superlige Grčke, a imao sam još nekoliko ponuda iz inostranstva. Za sada ne bih o imenima, ali nadam se da će kroz desetak dana sve biti jasnije".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi