Runić: Zadovoljan sam novom sredinom

Novi fudbaler A. O. Xanije za SportSport.ba

Runić: Zadovoljan sam novom sredinom

D. Vejo

Sada već bivši štoper Borca Nebojša Runić, prije nekoliko dana otisnuo se u novu pustolovinu, onu u Grčkoj gdje će braniti boje tamošnjeg drugoligaša ekipe A. O. Xanije.

On je sa grčkim timom potpisao jednogodišnji ugovor. Kako kaže, brzo se uklopio u novi sistem rada, te ne krije zadovoljstvo viđenim do sada.

"Veoma sam zadovoljan uslovima. Igrači su me super prihvatili, grad je među dva najbolja ljetovališta u Grčkoj i sve je odlično. Imam poteškoća kada je u pitanju jezik, ali svi oko mene mi pomažu i trude se da bih shvatio isti, ali najviše mi je olakšala stvar što trener priča srpski", rekao je za SportSport.ba 23-godišnji štoper Xanije, Nebojša Runić.

Klub je kako kaže idealno mjesto za napredak u njegovoj karijeri.

"Ovaj klub dobro je organizovan, uglavnom stabilan drugoligaš, a ja sam tražio upravo takav klub gdje ću igrati i gdje će mi to biti odskočna daska za neke nove i više ciljeve. Nisam igrao šest mjeseci zbog povrede stopala i operacije koju sam imao. Htio sam da odem u inostranstvo i da napravim taj prvi korak ali da on bude siguran i stabilan, te da imam kontinuitet igara. Kada sam dobio ovu ponudu, nisam ni trenutka razmišljao, odmah sam pristao. Prvenstvo počinje 25. septembra, a ja se nadam da će me zdravlje poslužiti", zaključuje za naš portal mladi i talentovani, Runić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi