Rupnik ide na EP, Blažič ostaje kući

Boža Maljković odredio 12 Slovenaca

Rupnik ide na EP, Blažič ostaje kući

Božidar Maljković, selektor Slovenije, odredio je 12 igrača za EP u Litvaniji.

Posljednji igrač koji je otpao sa spiska je plejmejker Jaka Blažič, prošle sezone član Slovana, a od nove ljubljanske Olimpije. Prednost je dobio takođe mlad igrač i to Luka Rupnik koji se inače pripremama priključio poslije Blažiča.

Na Evropsko prvenstvo idu: Jaka Lakovič, Goran Dragić, Luka Rupnik, Sašo Ožbolt, Samo Udrih, Edo Murič, Zoran Dragić, Mirza Begić, Erazem Lorbek, Uroš Slokar, Matjaž Smodiš i Goran Jagodnik. Zbog povreda prvenstvo propuštaju Vidmar, Nachbar i Zupan, dok su otkazali Bećirović, Vujačić, Nesterović, Brezec i Beno Udrih.  Slovenija je u grupi D sa Rusijom, Bugarskom, Ukrajinom, Belgijom i Gruzijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije