Rusi bolji od juniorske košarkaške reprezentacije BiH

Evropsko prvenstvo A divizije

Rusi bolji od juniorske košarkaške reprezentacije BiH

Adnan Beganović

Na otvaranju Evropskog prvenstva A divizije junioska košarkaška reprezentacija Rusije savladala je Bosnu i Hercegovinu rezultatom 68:55.

Naši mladi košarkaši sjajno su otvorili susret i tokom prve četvrtine bili su u prednosti, a istu su riješili u svoju korist rezultatom 20:16.

Međutim, onda se Rusi bude, te do kraja poluvremena uspjevaju rezultat preokrenuti u svoju korist (28:27).

U nastavku su ruski košarkaši ubacili u brzinu više, pa su treću četvrtinu dobili sa 22:10, te su već tada riješili pitanje pobjednika.

Do kraja izabranici Nenada Markovića nisu uspjeli smanjiti prednost, pa je konačan rezultat glasio 68:55.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Martynov i Maleyko sa po 13 poena, dok je kod nas jedini dvocifren bio Polutak, koji je postigao 12 poena, a Lakić i Lulić su dodali po devet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.