Rusi najavili žalbu na kaznu UEFA-e

Smatraju da su prestrogo kažnjeni

Rusi najavili žalbu na kaznu UEFA-e

A. Haznadarević

Nakon što je UEFA žestoko kaznila Fudbalski savez Rusije zbog nereda i rastičkih poruka od strane njihovih navijača, Rusi su najavili žalbu na takvu kaznu, koju smatraju prestrogom.

Čelnici UEFA-e su zbog navijačkih nereda koji su izazvali ruski navijači u susretu prvog kola Evropskog prvenstva protiv Češke, te zbog rasističkog vrijeđanja češkog reprezentativca Theodorea Gebre Selassja, Fudbalski savez Rusije kaznili sa uslovnom kaznom oduzimanja šest bodova u kvalifikacijama za naredni Euro, te sa još 120.000 eura.

Takva kazna je po mišljenju predsjednika Ruskog fudbalskog saveza Sergeja Fursenka prestroga, te će uputiti žalbu na ovakvu odluku UEFA-e.

"Žalit ćemo se jer je kazna prestroga, isto kao i nekadašnje izbacivanje engleskih klubova iz kontinentalnih kupova", poručuje Fursenko.

Ono što je Ruse zabrinulo i više od novčane kazne je izrečena uslovna kazna koja je već počela teći, pa bi sa prvim novim neredima njihovih navijača, reprezentacija Rusije otišla na minus šest bodova i prije početka narednih kvalifikacija za Euro 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.