Rusi oslabljeni u nastavku kvalifikacija za Oi

Košarkaška reprezentacija Rusije ostala bez Mozgova

Rusi oslabljeni u nastavku kvalifikacija za Oi

A. Haznadarević

Zbog povrede članka lijeve noge ruski košarkaški reprezentativac Timofej Mozgov najvjerojatnije će propustiti ostatak olimpijskih kvalifikacija u Venezueli.

Ruski selektor David Blatt potvrdio je loše vijesti u pripremi četvrtfinalnog susreta kojeg u petak u Caracasu igraju protiv reprezentacije Angole. Centar NBA momčadi Denvera vidno je šepao nakon povrede članka tokom pobjede Rusije nad Dominikanskom Republikom 84-69, te je parket napustio nakon svega tri minute igre.

"Imam loše vijesti. Moguće je da nam Mozgov neće moći više pomoći u Venezueli", izjavio je Blatt, dok su iz ruskog saveza poručili da će težina ozljede biti poznata u najkraćemu vremenskom roku.

Ukoliko "zbornaja" očekivano nadigra Angolu u četvrtfinalu, trebat će im potom još barem jedna, a možda i dvije pobjede kako bi osigurali jedno od tri mjesta koja s kvalifikacijskog turnira vode na Olimpijske igre u London.

Inače, nakon povratka Andreja Kirilenka u CSKA, Mozgov je ostao jedini ruski reprezentativac u NBA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.