Rusi po njemačkom receptu nastavljaju sezonu
Foto - EPA

Od 21. juna?

Rusi po njemačkom receptu nastavljaju sezonu

M. Šljivak

Ruska Premijer liga vjerovatno će biti nastavljena.

Potvrdio je to danas generalni sekretar Fudbalskog saveza Rusije Alexander Alaev i istakao je kako je cilj da se prvenstvo nastavi po njemačkom receptu.

"Apsolutno svi smo za povratak fudbala što je to prije moguće", rekao je on i nastavio je:

"Ne znam zašto bi iko razgovarao ako bi se samo tražili razlozi da se ne igra. Mi sada moramo napraviti sve da se fudbal vrati. Znamo da moramo čekati dozvolu vlasti i da oni imaju zadnju riječ, ali mi ćemo iskoristiti svaku šansu da vratimo fudbal".

Ističe da su šanse za povratak velike...

"Šanse za nastavak sezone su velike. Činimo apsolutno sve moguće i samo bih zamolio fudbalsku zajednicu da prestanu pričati o tome da se neće vratiti".

Rusi su spremni prepisati njemački sistem rada o povratku na terene. Na stadionu bi moglo biti 200 ljudi uključujući ekipe, novinare, sudije i ljude u organizaciji.

Naravno, distanca će biti obavezna, a igrači i članovi kuba će biti redovno testirani.

Još uvijek međutim nije poznat tačan datum kada bi se ruski timovi mogli vratiti na teren, a jedni prijedlog za sada je 21. juni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi