Rusi zakazali još dvije prijateljske utakmice
FOTO: FIFA

Potvrdili duel protiv Bosne i Hercegovine

Rusi zakazali još dvije prijateljske utakmice

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u novembru ipak igrati prijateljski susret sa Rusijom.

Utakmica će se odigrati u Saint Petersburgu dana 19.11.2022. godine.

Ova informacija potvrđena je i u ruskim medijima, a portal u Rusiji koji je specijalizovan za fudbal rusfootbal.info objavio je vijest da će Rusija igrati još dvije utakmice proed duela sa Bosnom i Hercegovinom.

"FS Rusije dogovorio je odigravanje prijateljske utakmice sa Bosnom i Hercegovinom u novembru. Pored tog duela naša reprezentacija će odigrati prijateljski meč protiv Kirgistana zakazan za 24. septembar, kao i prijateljski meč sa Iranom najvjerovatnije u novembru", stoji u objavi pomenutog medija.

Također, navodi se kako je Rusija pod sanckijama UEFA i FIFA, a dok traju sankcije pokušat će odigrati što više prijateljskih susreta.

I NFSBiH je ranije ozvaničio da igramo duel protiv Rusije.

Sigurno da je ova odluka NFSBiH katastrofalna, obzirom da je Rusija pod pomenutim sankcijama UEFA i FIFA zbog svih dešavanja u Ukrajini i invaziji Rusije na susjednu zemlju.

Ruski sportisti i ekipe izbačeni su sa velikih takmičenja, a reprezentacija iz kvalifikacija.

Prijateljske duele mogu igrati samo sa državama koje pristanu, a jedna od njih je i Bosna i Hercegovina.

Inače našu selekciju 23. i 26. septembra očekuju dueli Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi