Rusija priprema prijateljski meč sa Bosnom i Hercegovinom?

Iznenađujuća vijest

Rusija priprema prijateljski meč sa Bosnom i Hercegovinom?

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina neće igrati na Svejtskom prvenstvu poslije neuspješnih kvalifikacija.

Kako sada stvari stoje kada najbolje selekcije svijeta budu igrale Mundijal, reprezentacija BiH će igrati prijateljske mečeve.

Tu opciju je otvorenom ostavio i selektor Ivaylo Petev, a jedan od protivnika bi mogla biti ni manje ni više nego raprezentacija Rusije.

Ruski, a zatim i bugarski mediji su srijedu objavili vijest da bi do prijateljskog duela između dvije selekcije moglo doći na neutralnom terenu.

Rusi će u septembru igrati prijateljski duel protiv Kyrgistana u Biškeku. Meč će biti odigran 24. septembra i bit će prvi za Rusiju od početka agresije na Ukrajinu.

Portal SportBox navodi da se dogovara i odigravanje utakmica protiv Irana u novembru, a da bi treći protivnik trebala biti reprezentacija BiH.

"Sjajno je što će biti odigran meč sa Kirgistanom. Neke reprezentacije ne žele da igraju protiv nas, tako da ćemo igrati s drugim. Drugi dobar znak je što Iran i Bosna mogu igrati sa nama", rekao je za ruske medije Gadzhi Gadzhiev, biši selektor U21 reprezentacije Rusije.

Vijest da postoji mogućnost da svoj prijateljski duel odigraju BiH i Rusija potvrdio je i Vasily Konov, zamjenik generalnog producenta ruske sportske televizije Match TV.

Ostaje da se vidi kakva će biti reakcija NFSBiH na ove vijesti. Ranije se BiH dovodila u vezu sa odigravanjem nekih prijateljskih mečeva koji na kraju nisu odigrani.

Podsjećanja radi, Zmajevi će u septembru odigrati dvije posljednje utakmice Lige nacija te imaju šansu da izbore promociju u Ligu A. Protivnici će biti Crna Gora kući te Rumunija u gostima.

Top Komentari

Mackintosh
Bolje da igraju sa Rusima nego da jedu hurmasice po starom obicaju kad se (redovito) ne kvalificiraju na veliko takmicenje
2 9
King_Kenny
...ovo treba bojkotovati,ja ne znam koji k*rac rade ti Bosnjaci u savezu,pitaju li se oni i za sta tamo?...
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi