Rusija i Francuska za zlato
Prvo ime susreta: Marija Stepanova

«Eurobasket 2009» za košarkašice

Rusija i Francuska za zlato

Ženske košarkaške reprezentacije Rusije i Francuske igraće u finalu «Eurobasketa 2009» koji se održava u Latviji.

Ruskinje su u polufinalu nadigrale Španiju sa 77:61, lakše nego što se očekivalo, dok je Francuska imala lagan zadatak u duelu sa Bjelorusijom (64:56).

Rusija je bila apsolutno bolji rival i njena pobjeda niti jednog trenutka nije došla u pitanje. Prvo ime utakmice bila je Marija Stepanova koja je uz 19 poena dodala čak 16 skokova. 

Francuskinje su do trijumfa stigle na krilima centarske linije koja je postigla čak 37 poena. Sandrine Gruda ubacila je 10 koševa i 13 skokova, Emmeline Ndongue je dodala 8, Endene Miyem 11, a Isabelle Yacoubou-Dehoi 8.

Odigrana su dva meča za plasman od 5. do 8. mjesta. Grčka je nadigrala Slovačku sa 64:59, dok je Italija bila bolja od Latvije (68:66).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.