Rusija i Novi Zeland u osmini finala

Počelo četvrto kolo Mundobasketa

Rusija i Novi Zeland u osmini finala

Odigrane su prve dvije utakmice četvrtog kola Mundobasketa u kojima su pobjede upisale reprezentacije Rusije i Novog Zelanda, te se na taj način plasirale u osminu finala Mundobasketa.

Rusija je u još jednoj teškoj utakmici upisala treću pobjedu i plasirala se u osminu finala Mundobasketa. Izabranici Davida Blatta su ovaj put bili bolji od Kineza sa 89:80, a Kinezi su bili u rezultatskom egalu sve do samog kraja kada su Rusi prelomili utakmicu. Kina je imala prednost i od 8 poena, ali nije uspjela upisati drugu pobjedu.

U ruskom timu je pet igrača utakmicu završilo sa dvocifrenim učinkom. Sergej Monia je upisao 17 poena i 6 asistencija, Aleksander Kaun je dodao 16 poena i 14 skokova, Anton Ponkrashov 15 poena i 5 asistencija, a Sergej Bikov i Evgeny Voronov po 11 poena. Sun Yue je sa 19 poena predvodio Kinu, Shipeng Wang je dodao 16, Yi Jianlian 14 poena i 9 skokova.

Novi Zeland je u prvoj utakmici grupe D protiv Kanade upisao drugu pobjedu na Mundobasketu (71:61) i tako osigurao plasman u osminu finala, što je zaista veliki uspjeh za ovu reprezentaciju kojoj skoro niko pored Kanade nije davao velike izglede. S druge strane Kanada je sa četiri poraza iz četiri utakmice jedno od najvećih razočarenja Mundobasketa.

Pobjeda Novozelanđana niti u jednom trenutku utakmice nije dolazila u pitanje. Tokom svih 40 minuta Penney i drugovi su imali rezultatsku prednost koja je iznosila i 13 poena. Novozelanđani su pogodili devet trica, Kanađani samo dvije. Kirk Penney je sa 18 poena bio najefikasniji kod pobjedničkeg sastava, a Jevohn Shepherd sa 15 kod poraženog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije