Rusija pregazila Farske Otoke
Rusi su bili posebno raspoloženi u drugom poluvremnu

Kvalifikacije za „EP 2010“

Rusija pregazila Farske Otoke

U posljednjem meču sedmog kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2010. godine u Austriji, reprezentacija Rusije pregazila je Farske Otoke i tako ponovo preuzela prvo mjesto u našoj grupi.

Zbornija je u Torshaunu slavila rezultatom 34:18, iako su na poluvremenu domaći imali samo četiri gola zaostatka (10:14). Ipak, Rusi su proradili u nastavku pa su u drugih 30 minuta slavili rezultatom 20:8 i tako se ponovo probili na prvo mjesto u našoj drugi, koji je samo 24 sata držala Srbija, koja je sinoć savladala Švajcarsku.

Poredak: 1. Rusija 12 bodova, 2. Srbija 11, 3. BiH 9, 4. Švajcarska 7, 5. Italija 3, 6. Farski Otoci bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.