Drama u Rusiji: Velikan ostao bez Evrope, historijski dan za Sochi

Odigrano posljednje kolo

Drama u Rusiji: Velikan ostao bez Evrope, historijski dan za Sochi

Haris Zilić

Utakmicama 30. kola završeno je fudbalsko prvenstvo u Rusiji.

Posljednje kolo dalo nam je odgovor ko je pored prvaka Zenita drugi predstavnik Rusije u Ligi prvaka, a to je ekipa Spartaka koja je u posljednjem kolu remizirala 2:2 protiv Akhmata što je bilo dovoljno za drugu poziciju.

Najveći gubitnik je velikan CSKA, koji je danas poražen od Dynama sa 3:2 i tako je nakon dugo godina ostao bez palsmana u Evropu, jer su prvenstvo završili na šestoj poziciji.

U Evropa ligu će trećeplasirani Lokomotiv ujedno i osvajač Kupa, dok će u UEFA konferencijsku ligu Rubin Kazan i Sochi. Za Sochi je ovo historijski rezultat.

Ligu napušta Tambov, a drugog putnika u niži rang saznat ćemo nakon direktnog okršaja Arsenal Tule i Ufe, Rotor čeka poraz Ufe.

Bez Evrope je ostao i Rostov našeg Denisa Hadžikadunića, kao i učesnik nokaut faze Evropa lige ove sezone ekipa Krasnodara. Rostov je završio na devetoj, a Krasnodar na desetoj poziciji, što su im ujedno i jedni od najlošijih plasmana posljednjih sezona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi