Rusija preslaba za Dansku
Šest golova Larsa Christiansena

Evropski prvaci bez prava na kiks

Rusija preslaba za Dansku

M. Maksimović

Aktuelni evropski prvaci su se vratili starim navikama. Danska je porazom od Islanda u prvom dijelu takmičenja potrošila svoj kredit, pa je u nastavak ušla sa jasnim ciljem, tri pobjede do polufinala.
Na prvoj stepenici, na kraju Rusija nije pravi protivnik, pa je završilo 34:28.

Rezultatska klackalica na terenu je potrajala sve do posljednjih šest minuta prvog dijela. Tih posljednjih šest minuta Danci su dobili 6:3, pa su sa 12:10 otišli na 18:13. Rusi su hvatali priključak nekih desetak minuta u drugom poluvremenu, stigli su na -1, ali su tu stali. Za sedam minuta Danska je velikom serijom 7:2 za 29:23 riješila pitanje pobjednika u ovom susretu, nekih 12 minuta prije kraja.

Lars Christiansen i Michael Knudsen su zabili po šest komada, raspoložen je na golu bio Niklas Landin sa 20 odbrana. Wilbek je koristio usluge 14-torice igrača, od kojih su Spellerberg i Sondergaard imali 100 % realizaciju. Prvi 3/3, drugi 4/4. Rusi u ovom susretu nisu imali golmane na nivou, zajedno 14 odbrana, Grams osam, Kostygov šest, dok je prvi strijelac bio očekivano Igropilo sa šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.