Ruskinje bolje od Brazilki

Ruskinje bolje od Brazilki

Midhat Šljivak

Košarkašice Rusije savladale su selekciju Brazila rezultatom 69:59 u susretu drugog kola olimpijskog turnira u Londonu.

Brazilke su se dobro držale sve do pred kraj susreta kada Ruskinje prave odlučujuću seriju i stižu do pobjede. Nakon prvih deset minuta bilo je minimalnih jedan razlike 19:18, a na poluvremenu plus pet 31:26.

I treći period je bio veoma izjednačen. Ruskinje su i ovaj period riješile u svoju korist minimalno 18:17, no u završnih deset minuta su zaigrale nešto bolje, te su na kraju došle do konačnih deset razlike.

Evgeniya Belyakova je sa 14 poena predvodila Rusiju, Irina Osipova je dodala 13, dok je kod Brazila Erika Souza ubacila 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.