Ruskinje u odbranu titule iz grupe B

Svjetsko prvenstvo

Ruskinje u odbranu titule iz grupe B

Adnan Beganović

Jučer je u sjedištu IHF-a u Baselu izvršen žrijeb za Svjetsko prvenstvo rukometašica koje je na rasporedu od 5. do 20. decembra ove godine u Kini.

Zanimljivost ovog Svjetskog prvenstva je to što nakon mnogo godina niti jedna reprezentacija iz bivše nam zajedničke države nije obezbjedila učešće na istom.

Na Svjetskom prvenstvu učestvuju 24 reprezentacije koje će biti podjeljene u 4 grupe sa po 6 ekipa. Plasman u drugu fazu obezbjedit će po tri ekipe iz svake grupe koje će zatim ponovo formirati dvije grupe (spajaju se grupa A i B, odnosno C i D)

Grupa A:
Nemačka, Francuska, Švedska, Danska, Kongo, Brazil
Grupa B: Rusija, Angola, Austrija, Ukrajina, Tajland, Australia
Grupa C: Norveška, Rumunija, Mađarska, Tunis, Čile, Japan
Grupa D: Španija, Južna Koreja, Kina, Obala Slonovače, Argentina, Kazakhstan


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti