Ruskinjje i Norvežanke glavne favoritkinje

Danas počinje SP za rukometašice

Ruskinjje i Norvežanke glavne favoritkinje

Adnan Beganović

Danas u Kini počinje 18. Svjetsko prvenstvo za rukometašice na kojem će učestvovati 24 reprezentacije koje će biti raspoređene u 4 grupe, a po prve tri reprezentacije nastavit će takmičenje u glavnom dijelu nakon čega sljede borbe za medalje.

Titulu svjetskih prvakinja brane Ruskinje, koje su i ovaj put jedne od glavnih kandidatkinja za svjetski naslov, a veliku konkurenciju imat će u Norvežankama koje su na zadnja dva velika takmičenja (EP i OI) osvojile zlato.

Pored ove dvije reprezentacije u borbu za medalje najvjerovatnije će se uključiti, Danska, Rumunija, Mađarska, Španija, Njemačka i Francuska, a vanevropske reprezentacije Brazil, Koreja, Angola i Kina mogle bi vrlo lako iznenaditi nekog od favorita.

Bilo kako bilo, u narednih 15 dana sve ljubitelje ženskog rukometa očekuje dosta dobrih utakmica i mnogo uzbuđenja.

Grupa A:

Njemačka, Francuska, Švedska, Danska, Kongo, Brazil

Grupa B:

Rusija, Angola, Austrija, Ukrajina, Tajland, Australija

Grupa C:
Norveška, Rumunjska, Mađarska, Japan, Tunis, Čile

Grupa D:

Španjolska, Koreja, Kina, Obala Bjelokosti, Argentina, Kazahstan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.