Ruskom selektoru u toku presice zazvonio mobitel, a s druge strane - Putin!

Zvao ga predsjednik države

Ruskom selektoru u toku presice zazvonio mobitel, a s druge strane - Putin!

Edmir Škorić

Ruski selektor Stanislav Čerčesov imao je zanimljiv poziv za vrijeme press konferencije.

Rusi su s 5:0 u Moskvi na Lužnjiki stadionu pobijedili Saudijsku Arabiju na otvaranju Mundijala, a nakon meča na press konferenciji Čerčesov je dobio zanimljiv poziv. Naime, nazvao ga je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Dok je Denis Čerišev govorio na presici, pored njega je sjedio selektor kojem je zazvonio mobitel. Čerčesov je brzo izašao, a onda se vratio i rekao da je to bio Putin.

"Bio je šef države", rekao je. "On me je zamolio da se zahvalim timu za odličnu utakmicu i zamolio me da ovako nastavimo", dodao je selektor Rusije.

Putin je gledao utakmicu na stadionu u Moskvi zajedno sa predsednikom FIFA Giannijem Infantinom i saudijskim princom Mohamedom bin Salmanom.

Na pitanje da li postoji rizik da bi njegovi igrači mogli sada da odu u visine, 54-godišnjak je rekao: "Mislim da ne postoji opasnost od toga, znamo zašto smo ovdje".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti