Igman bez šanse u Mostaru: Zrinjski razbio tim iz Konjica

Uvjerljiva pobjeda Plemića

Igman bez šanse u Mostaru: Zrinjski razbio tim iz Konjica

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

Zrinjski je u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru lagano savladao Igman iz Konjica rezultatom 4:0.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine je kao veliki favorit ušao u ovaj meč i na kraju je taj epitet i opravdao. Mreža Igmana napunjena je do vrha.

Od prve minute Plemići kreću naprijed. Redale su se šanse jedna za drugom pred golom Igmana i bilo je samo pitanje trenutka kada će odbrana tima iz Konjica popustiti.

Pokušavali su Bilbija, Janković, Ćuže, a ovaj treći je u 37. slomio otpor gostiju. Janković ubacuje iz slobodnog udarca, a Ćuže glavom pogađa za 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Zrinjski povećava prednost. Jakovljević se dobro snalazi nakon ubačaja Jukića iz kornera i pogađa za 2:0.

Oglasi

Nastavili su Plemići s napadima i nakon drugog gola, a u 59. minuti dolaze i do trećeg. Memija ostavlja loptu za Nemanju Bilbiju, a najbolji strijelac u historiji Premijer lige pogađa lagano za 3:0.

Novi gol u mreži gostiju viđen je u 64. minuti. Lijepu akciju i asistenciju Bilbije koristi Jukić i postiže gol za 4:0.

Imao je domaći sastav nekoliko dobrih šansi za povećanje prednosti do kraja utakmice. Međutim, ostalo je 4:0 što je rezultat kojim gosti mogu biti na kraju i zadovoljni.

Zrinjski je ovom pobjedom došao do 15. boda u Premijer ligi. Imaju dva manje od vodećeg Borca, ali i tri utakmice manje.

Igmanu je prekinuta serija od dva uzastopna trijumfa i ovaj tim je deveti s 12 bodova.

Oglasi

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Zrinjski - Igman 4:0

ZRINJSKI: Čondrić, Barišić, Zlomislić, Bekić, Ćuže, Drljo, Jakovljević, Ilinković, Janković, Memija, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

IGMAN KONJIC: Vukanović, Duraković, Bešagić, Drljević, Sabljica, Kašić, Bodul, Ćubara, Dupovac, Blagojević, Mahmić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Sampionski nema sta. Mislim da ce Zrinjski i ove godine osigurati titulu 5-6 kola prije kraja. Mozda, ali veliko mozda da bi im komsije sa Grbavice sa 2-3 pojacanja mogli parirati. Ostali su svi 5 klasa ispod njih.
11 1
lalinjo
Bravo šampioni,i u porazu i u pobjedi,idemo dalje.....bravo profa majstore,gospodine....
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi