Cviko blizu novog angažmana, sprema se za sastanak u Amsterdamu

Bio član stručnog štaba bh. reprezentacije

Cviko blizu novog angažmana, sprema se za sastanak u Amsterdamu

A. Čaušević

Rusmiru Cviki zajedno s ostakom stručnog štaba je prestao mandat u reprezentaciji BiH nakon utakmice protiv Italije u Ligi nacija. 

Sada već bivši Bajevićev pomoćnik kako sada stvari stoje neće dugo čekati na novi angažman jer se uskoro planira vratiti u Kinu.

Cviko je u kratkom razgovoru za SportSport.ba potvrdio da će u narednim danima u Amsterdamu obaviti pregovore s kineskim klubovima koje nije želio imenovati.

"Trebao sam ja ići u Peking na razgovor, međutim kineska vlada trenutno ne dozvoljava ulazak strancima. Danas su mi se javili. Navjerovatnije da će sastanak biti održan u Amsterdamu"

"U pitanju je jedan klup iz Superlige i jedan iz drugog ranga, odnonsno Lige 1. Moj agent to vodi. Ne bih izlazio s imenima. Trebamo vidjeti kakva je situacija."

Zanimalo nas je kolika je vjerovatnoća da se vrati u Kinu. Kako je istakao trebaju se riješiti neke stvari tehničke prirode.

"Nikad nije gotovo, ali sam stvarno blizu. Stvari su tehničke prirode, treba vidjeti ko će biti i asistenti. Prvi sam trener koji je dao otkaz u Kini. Imam tamo dobre rezultate, ljudi su to prepoznali, bilo je pregovora i prošle godine, ali sam htio da se oprobam u reprezentaciji."

Da li će sa sobom u Kinu povesti neke od bh. trenera? To mu je u planu, ali imena nije želio izdvajati.

U suštini tražim da sarađujem s našim trenerima. Do sada sam vodio naše trenere u inostranstvo. Bili su tu Anel Hidić, Dželaludin Muharemović i Almir Seferović. Stvarno ne bih sada o imenima, kazao je Cviko.

Iskoristio je priliku da se i zahvali ljudima iz krovne kuće bh. fudbala.

"Hvala ljudima iz Saveza, hvala ljudima u reprezentaciji, uvijek sam spreman i za daljnu saradnju jer se nikad ne zna šta nosi dan, a šta nosi noć."

Cviko je u Kini sjedio na klupi timova Dalian Transcendenca i Meishoua Hakka.

Top Komentari

Alfred
Cviko, Idi i ne vraćaj se!
15 2
Alfred
.....I povedi sa sobom Čustovića i Musu.
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi