"Poremetio nas je crveni karton, a onda i povreda Miralema Pjanića"

Cviko nakon poraza u Poljskoj

"Poremetio nas je crveni karton, a onda i povreda Miralema Pjanića"

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH poražena je večeras u gostima od Poljske sa 3:0 u meču 4. kola Lige nacija.

Nakon utakmice na Nova BH govorio je član stručnog štaba naše selekcije Rusmir Cviko.

"Malo je nezgodno sada pričati, pod utiscima crvenog kartona. Poremetila nas je i povreda Pjanića. Onda primimo gol pred kraj prvog dijela, da li je to bio ofsajd ili ne to ćemo da analiziramo", rekao je Cviko za Nova BH i nastavio.

"Imali smo incijativu na početku meča, igrači su to dobro odradili, ali crveni karton i povreda Pjanića nas je poremetila. U drugom dijelu pokušali smo da mijenjamo, ali sve je išlto teže. Imali smo i umor jer smo igrali šest mečeva u šest dana".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Meč je otišao u pogrešnom smjeru nažalost po nas, sportska sreća i to je to. Pjanić je dobio udarac u leđa, sad ga doktori pregledaju i dobio je tablete. Nadam se da će se brzo oporaviti jer je on klasa igrač uz Džeko i Kolašinca najbolji koje imamo".

"Fudbal se igra radi rezultata i samo je bitno šta piše na semaforu. Dobili smo mlade igrače na koje možemo računati i to je najveći dobitak. Imamo te dvije utakmice u novembru i vjerovatno ćemo imati još jednu prijateljsku utakmicu. Stručni štab je učinio maksimum i evidentno je da dolazi do smjene generacija. Pokušat ćemo zadržati te iskusnije i dodati neke mlade igrače".

Top Komentari

mirza24
Prvi koga treba nogirati iz reprezentacije je ovaj Cviko
7 1
SeoRusilac
Poremetio nas ofsajd protiv Nigerije 2014 godine. Da nije bilo ofsajda bili bi u finalu
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi