Rutinska pobjeda FK Sarajevo protiv FK Sloboda: Tatar i Hebibović razbili Tuzlake

Trijumf Bordo tima

Rutinska pobjeda FK Sarajevo protiv FK Sloboda: Tatar i Hebibović razbili Tuzlake

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u 2. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladalo na Koševu tuzlansku Slobodu rezultatom sa 3:0.

Sloboda je prva prijetila u ovom meču. Amer Bekić je pobjegao odbrani Sarajeva u drugoj minuti, ali je loše šutirao i lopta je otišla daleko preko gola.

Uzvratio je domaći tim preko Guzine, Lakić siguran, ali u petoj minuti golman tuzlanskog tima nije mogao ništa napraviti. Letić je ubacio, a Handžić glavom pogađa za 1:0.

Sloboda je ostala u 12. minuti bez Amera Bekića koji se povrijedio, a zatim je viđeno još nekoliko dobrih napada sa obje strane.

Sjajnu šansu gosti imaju u 25. minuti. Samir Bekrić je šutirao sa 25 metara, a Kovačević je uspio uz dosta muke da odbrani njegov šut.

Gosti su umalo došli do gola i u 37. minuti. Livančić je bio u odličnoj šansi, ali je Kovačević fantastično odbranio.

Prvo poluvrijeme je završeno dobrom akcijom domaćih na koju je zakasnio Tatar, a i unastavku smo vidjeli jako dobru fudbalsku predstavu sa obje strane.

Tatar i Handžić su prijetili golu gostiju, uzvratili su Mujagić i Bekrić, a upravo je Mujagić u 68. minuti propustio veliku šansu za izjednačenje, ali je šutirao iz dobre pozicije pored gola.

U 76. minuti pobjednik je bio poznat. Kontru domaćih završava Anel Hebibović na asistenciju Tatara za prednost od 2:0.

To nije bilo sve od ovog dvojca. Igrala se 85. minuta kada Tatar ponovo ostavlja dobro loptu za Hebibovića koji pogađa za konačan rezultat meča od 3:0.

Premijer liga, 3. kolo:

Sarajavo - Sloboda 3:0 (Handžić 5', Hebibović 76', 85')

FK Sarajevo: Kovačević, Lazić, Hebibović, Gavrić, Milanović, Letić, Đokanović, Šerbečić, Guzina, Handžić, Tatar.

FK Sloboda: Lakić, Beganović, Salihović, Pršeš, Bekrić, Bekić, Ivetić, Livančić, Maksimović, Al.Bekić, Martelat.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda1919tz
vi ste jedan placeni nerealni portal koji smrdi. sarajevu cestitke na pobjedi . iako rez. 3 0 djeluje da ste nas "razbili" svaki realan gledalac je vidio da je sloboda imal 4 zicera i sa nije bas "razbili" kako smrdjjivi ssportal to prikazuje. a imali ste i insajder igraca koji fuli 100?% sansu pa se povrijedi.raskid ugovora je neminovan
0 52
Sa1946
Dupla kruna, 3. pretkolo, prvi na tabeli. Hejterima ne ostaje ništa drugo nego da negativno komentarišu.
39 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti