Rutinska pobjeda Sportinga na gostovanju kod Ferreire

Portuguiese liga

Rutinska pobjeda Sportinga na gostovanju kod Ferreire

Rutinski trijumf na gostovanju kod Ferreire upisao je Sporting iz Lisabona rezultatom 3:1 u utakmici 26. kola Portuguiese lige. 

Carvalho je goste doveo u vodstvo nakon 14 minuta utakmice, da bi dvadeset minuta kasnije rezultat prvog poluvremena postavio Rojo.

U nastavku u desetom minutu Bebe postiže pogodak za domaćina što je bilo sve od Ferreire za večeras. Konačnih 1:3 postavio je Silva u 66. minutu. Pet minuta kasnije kod domaćina je isključen Anunciacao.

U drugom susretu igranom danas Braga je kao gost rezultatom 2:0 porazila Olhanense. Gosti su se mnogo mučili, a do vodstva nisu uspjeli ni iz penala u petom minutu koji je promašio Rusescu.

Jander je kod domaćina isključen u 82. minutu, a dva minuta kasnije Braga je povela. Ponovo je dosuđen penal, ponovo je odgovornost preuzeo Rusescu, ali je ovog puta bio uspješan. Konačnij 0:2 postavio je Piqueti u posljednjem minutu utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.