Rutinski trijumf Twentea nad fenjerašem, Vitesse razočarao

Eredivisie Holandije

Rutinski trijumf Twentea nad fenjerašem, Vitesse razočarao

Twente je bez problema izašao na kraj za otpisanom Rodom i upisao trijumf na domaćem terenu rezultatom 3:0. 

Domaći tim u vodstvo je došao u 11. minutu preko Borvena. Isti igrač četrnaest minuta kasnije udvostručio je vodstvo domaćina. U nastavku susreta Ebecilio je u 53. minutu postavio konačnih 3:0. Twente je nakon ovog trijumfa na trećem mjestu sa jednim bodom manje od drugoplasiranog Feyenorda.

Za iznenađenje kola pobrinuo se Cambuur koji je kao domaćin rezultatom 4:3 porazio favorizovani Vitesse. U utakmici punoj preokreta i uzbuđenja poveli su gosti u 21. minutu pogotkom Leerdama. Domaćin uzvraća četiri minuta kasnije, a pogodak za izjednačenje postiže Barto.

Leerdam je u 29. minutu ponovo pogodio, ali ovog puta sopstvenu mrežu za vodstvo Cambuura. Do kraja prvog poluvremena za izjednačenje rezultata pobrinuo se Atsu. U nastavku Vitesse dolazi do vodstva od 3:2, a strijelac je bio Traore.

Cambur se ne predaje i u razmaku od samo pet minuta dolazi do izjednačenja, odnosno vodstva. Prvo je u 64. minutu izjednačio Ohgbeche, da bi konačnih 4:3 postavio Barto.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Heerenveen je kao gost rutinski trijumfovao protiv GA Eaglesa rezultatom 2:0. Strijelci za pobjednički tim bili su Van Aken i Finnbogason.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.