Van Nistelrooy pričao o "maltretiranju" koje je doživio u Unitedu: "Samo je gledao tu traku za kosu"

Roy Keane je bio pravi lider u ekipi

Van Nistelrooy pričao o "maltretiranju" koje je doživio u Unitedu: "Samo je gledao tu traku za kosu"

E. Čaušević

Ruud van Nistelrooy je svojevremeno bio jedan od najboljih napadača u Premiershipu i pružao je odlične partije u dresu Manchester Uniteda.

Sir Alex Ferguson je sve iznenadio kada je na ljeto 2001. godine odlučio da dovede Van Nistelrooyja iz PSV-a, a Crveni đavoli su na ovaj transfer potrošili skoro 30 miliona eura.

No, pokazalo se da je to bio još jedan pun pogodak Fergusona jer je Van Nistelrooy u potpunosti opravdao očekivanja i postao je jedan od najboljih napadača u engleskom Premiershipu.

Legendarni napadač gostovao je u emisiji bivšeg saigrača Rija Ferdinanda u kojoj je pričao o svom vremenu na Old Traffordu. Naravno, dotakli su se i svog tadašnjeg kapitena Royja Keanea, a Nizozemac je otkrio da je on čak i njega "maltretirao".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Svako od novih igrača je morao to da prođe s njim. On je bio pravi lider i vodio nas je na sjajan način. Bio je direktan i svi su to znali, ali je meni na početku trebalo vremena da se naviknem", kaže Van Nistelrooy i dodaje.

"Tri mjeseca mi je svaki dan govorio o traci za kosu koji sam nosio na utakmicama i treninzima. Govorio je: 'Koji ku**c će ti to, šta radiš s tom trakom na glavi. Ti si sad u Premiershipu i ponašaj se tako', i neke druge stvari".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije