Utakmice 5. kola Premijer lige BiH u sjeni derbija na Grbavici

Željo i Sarajevo po 116. put

Utakmice 5. kola Premijer lige BiH u sjeni derbija na Grbavici

Sarajevski derbi između starih rivala Željezničara i Sarajeva bit će u centru pažnje današnjih utakmica 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Današnji program će početi u 17.00 sati kada će na teren izaći ekipe Mladosti i Širokog Brijega. Potom ćemo gledati tri utakmice u istom terminu i to: GOŠK - Tuzla City, Radnik - Čelik i Sloboda - Krupa.

Na kraju dana, kao šlag na tortu, od 20.15 sati na Grbavicu će po 116. put istrčati fudbaleri Željezničara i Sarajeva u vječitom derbiju. Plavi su trenutni lideri na tabeli sa devet osvojenih bodova, dok je Sarajevo samo dva mjesta ispod sa dva boda manje. Boro klub nije pobijedio svog rivala u četiri posljednja ogleda, a Željo je u tom periodu tri puta bio bolji.

"Sve je ispričano o derbiju. Imat ćemo kvalitetne uslove za igru, a pitanje je šta možemo ponudit. Šišić jedini neće igrati. Željo je vratio samopouzdanje, i mi smo imali priliku, ali smo kiksali protiv GOŠK-a. Željo je po pitanju toga u blagoj prednosti. Pokušat ćemo odigrat što je kvalitetnije moguće", rekao je Musemić na jučerašnjoj konferenciji za novinare pred današnji susret.

S druge strane, njegov kolega na klupi Željezničara Milomir Odović je poručio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Odigrat ćemo u dobrom ambijentu. Polako podižemo formu, ali nismo odmorni baš kao i Sarajevo. Iza nas je dosta utakmica, putovanja... Raspoloženje u timu je dobro, ali svjesni smo da ćemo protiv Sarajeva morati trčati i pokazati mirnu glavu. Vjerujem da će biti i publike, da će biti golova i da će sve proći u fair playu. Svi smo u kombinaciji. Pokušao sam neke odmarati u prethodnoj utakmici, ali svi su oni profesionalci, a na stručnom štabu je da odredi ko će na kraju igrati. U prvim svojim intervjuima sam rekao da imamo roster da možemo igrat ritam srijeda-subota", rekao je Odović.

Inače, Zrinjski i Zvijezda će svoj meč 5. kola odigrati 29. augusta Pod Bijelim brijegom.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Juraj Kolendić
Kako je moguce da se Premijer liga igra na jefan od najvecih katolickih blagdana, Velike Gospe? I to govori o postivanju Hrvata u BiH. Bujrum!
6 26
kova_85
Samo sramota sto ce te prenositi samo 2 meča i to derbi na mojoj tv a sta je s onima koji imaju drugog operatera ?? npr. Telemach zar ne bi trebale vazne utakmice biti na bht a ove manje npr Krupa-Zvijezda 09 na Mojoj
22 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi