Ružić zvanično Slobodin, stigao i Husić

"Gori" na Tušnju

Ružić zvanično Slobodin, stigao i Husić · Saznajemo

E. Škorić

Prometno je na Tušnju, a ljeto je tek počelo. Stiglo je dosta novih igrača, a danas su pale i zvanične potvrde.

Najprije je zvanično potpisan ugovor između Slobode i dojučerašnjeg mladog napadača Olimpika Adnana Osmanovića, a zvanična je sada i vijest o transferu iskusnog golmana Branislava Ružića.

On je branio u Zvijezdi prošle sezone, prethodno bio u Čeliku, a sada će u Slobodi potražiti svoju sreću. Ovaj transfer je SportSport.ba već najavio

Na Tušanj dolazi i Anel Husić, koji bi trebao da potpiše na 1+1, saznaje SportSport.ba i to bi uskoro također trebalo da dobije zvaničnu potvrdu.

Dvadesetčetverogodišnji napadač je rođen u Tuzli, već je igrao za Slobodu, a prethodni klub bio mu je GOŠK iz Gabele. Prošle sezone je na 18 mečeva u Premijer ligi postigao četiri gola uz dvije asistencije.

Tirić i Šantić moguće nove akvizicije Slobode

U FK Sloboda užurbano rade na sklapanju igračkog kadra za narednu sezonu nakon što je jučer Admir Smajić izabran za tim menadžera.

Ugovore sa tuzlanskim klubom danas su potpisali Marinko Rastoka i Adnan Buljić, a u narednim satima očekuje se i zvanična potvrda dolaska napadača Adnana Osmanovića koji će potpisati dvogodišnji ugovor.

Također, u toku dana pregovore sa tuzlanskim klubom će obaviti i golman Branislav Ružić koji je proteklu polusezonu branio u Zvijezdi iz Gradačca.

U Slobodi pregovaraju s još nekoliko igrača, a kako saznajemo na Tušanj bi mogli doći Josip Šantić i Ivan Tirić. Šantić je proteklu sezonu igrao u Radniku, te je upisao 14 nastupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče Tirića radi se o golmanu koji je trenutno bez kluba nakon što je napustio gruzijski Tskhinvali. Tirić nam je potvrdio da je u kontaktu s čelnicima Slobode, te da se očekuje od njega da sutra donese konačnu odluku.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino_2000
Gdje su ovi pederi iz Vrapčići da nešto komentarišu, hajte sinovi moji čekam vas.
1 6
jay jay
Sve su ovo husarini igraci ljudi moji, dns svi zajedno vidjeni kad su izasli iz kluba.I ovaj sapina (njegov trener) ce bit novi sef struke upamtite...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi