Utakmica odgođena zbog nesvakidašnjeg razloga: Igračima prijetila opasnost po zdravlje

Reagovala je odmah eko inspekcija

Utakmica odgođena zbog nesvakidašnjeg razloga: Igračima prijetila opasnost po zdravlje

H. Zilić

Nevjerovatnoj situaciji svjedočili smo u Slovačkoj u vikendu iza nas. Utakmica 17. kola Fortuna lige između Ružomberoka i Zlate Moravcea odgođena je jer je na travnjak stadiona iscurila tvar koja je opasna po zdravlje igrača.

Naime, utakmica je trebala početi u 15 sati u subotu, zatim je odgođena za 19 sati zbog greške na sistemu za grijanje travnjaka.

Pomenuti kvar je prouzorkovao još veće probleme pa je po travnjaku iscurila tvar koja je prijetila po zdravlje igrača nakon čega je odlučeno da utakmica bude definitivno odgođena.

Sve se desilo u petercu ispred jednog od golova, a na stadionu je taj dio ograđen trakom i svoj uviđaj ove sedmice izvršit će eko inspekcija naovde mediji u Slovačkoj.

Kada se tačno utvrdi o čemu je zapravo riječ, donijet će se odluka šta će biti sa stadionom i koliko će vremena trebati da se šteta sanira i pomenuta tečnost potpuno ukloni sa travnjaka.

Domaćini su odmah reagovali i pokušali gornji sloj staviti da se prekrije dio koji je oštećen, ali eventualna kiša bi prouzorklovala dodatne probleme.

Oglasi

Ovo je prvi put da se ovakav slučaj desio u Slovačkoj, ali i evropskom fudbalu, da je utakmica odgođena zbog problema u sistemu grijanja.

U Slovačkoj su naveli da je utakmica odgođena zbog ekološke situacije i zdravlja fudbalera, a navjerovatnije da će ova utakmica biti odigrana nakon zimske pauze, dakle u drugom dijelu sezonu.

U Ruzomberoku sada imaju dosta posla da stadion oporave. Prema navodima slovačkih medija nakon popravke travnjaka i dezinfekcije, stadion će morati proći tri kontrole eko inspekcije kako bi dobio saglasnost za dalje odigravanje utakmica.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Ruzomberok dobro igra ove sezone i trenutno su petopalsirani sa 23 boda, ali i dvije utakmice manje i sigurno ih do kraja sezone očekuje borba za Evropu.

Sa druge strane Zlate Moravce su u sjajnoj formi. U posljednja četiri duela upisali su tri tirjumfa i remi te pobjegli sa posljednje pozicije te skočili na 10. mjesto sa 17 bodova i također dvije utakmice manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi