Ryan Babel se vratio na veliku scenu
FOTO: EPA

Bivši igrač Liverpoola

Ryan Babel se vratio na veliku scenu

Nekadašnji holandski reprezentativac Ryan Babel vratio se u Evropu. 

Nakon što je proveo godinu dana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima igrajući za Al-Ain, 29-godišnji Babel je odlučio prihvatiti ponudu iz Španije i potpisati jednogodišnji ugovor sa prvoligašem Deportivom iz La Corune. 

Babel je prošao ljekarske preglede i potom potpisao ugovor, a Deportivo se na ovaj korak odlučio nakon što se prethodno povrijedio napadač Joselu. 

Inače, Babel je u mladosti bio velika nada evropskog fudbala. Iz Ajaxa je 2007. godine došao u Liverpool, ali tu počinje njegova stagnacija. Poslije epizode na Anfieldu nosio je dresove Hoffenheima, Ajaxa, Kasimpaše i na kraju Al-Aina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za "A" reprezentaciju Holandije je odigrao 42 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi