Legendarni Giggs izabrao čovjeka kojem nije mogao ništa: "Jednom mi je slomio nos"

Najteži rival

Legendarni Giggs izabrao čovjeka kojem nije mogao ništa: "Jednom mi je slomio nos"

Admin Čaušević

Ryan Giggs se punim pravom može smatrati najboljim lijevim krilom u historiji fudbala. 

Giggs je svoju cijelu igračku karijeru proveo u Manchester Unitedu s kojim je osvojio sve što se može osvojiti. Dres Crvenih đavola je nosio 23 sezone.

Tokom karijere Velšanin se susreo sa mnogim rivalima, ali jednog je posebno upamtio. Okarakterisao ga je kao najtežeg protiv kojeg je igrao.

Riječ je o još jednoj legendi fudbalske igre, Javieru Zannettiju, živom simbolu Intera i neumornoj radilici na terenu koji je zbog svog stigla igre dobio nadimak Traktor.

"Zanetti je bio najteži rival s kojim sam se susreo. Uvijek je trčao. Znao se braniti, a imao je i nogu poput veznjaka", kazao je Giggs.

"Bio je i tvrd. Jednom mi je u Ligi prvaka slomio nos. Imao je zaista sve", poručio je Velšanin.

Zanetti je u Evropu stigao 1995. godine iz Banfielda i u Interu se zadržao skoro dvije decenije. Baš kao Giggs s Unitedom, tako je i Argentinac osvojio sve s Nerazzurrima.

Nakon okončanja karijere Zanetti je dobio direktorsku funkciju dok se Giggs odlučio za trenerski posao. Vodio je Crvene đavole i reprezentaciju Velsa.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
A najlakši protivnik mu je bila bratova supruga. Ha ja, kulturni Giggs, kako brine samo za porodicu.
0 0
Sanska_Prangija
Bejac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi