Rytas pobjednik Baltičke lige

Rytas pobjednik Baltičke lige

Lietuvos Rytas novi je prvak Baltičke košarkaške lige, nakon što je u finalu bio bolji sa 97:74 od ljutih rivala Žalgirisa.

Sa velikih 23 poena razlike nekadašnji klub bh. reprezentativca Kenana Bajramovića, Rytas je potvrdio dominaciju nad Žalgirisom, predvođen sjajnim nastupom Amerikanca Chucka Eidsona koji je ubacio 41 poen u pobjedi svog tima. Eidson je fenomenalan nastup upotpunio i sa po osam skokova i asistencije.

Mindaugas Lukauskis dodao je 14, a Marijonas Petravicius 13 poena za pobjedničku ekipu, dok je Žalgiris predvodio Dainius Salenga sa 26 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.